07:14 Всесвітній день здорового травлення | |
Всесвітній день здорового травлення був встановлений з ініціативи Всесвітньої організації гастроентерологів.
1.Ситний сніданок Найбільшу кількість калорій ми маємо отримувати саме зранку, наприклад у вигляді каші або мюслі з йогуртом. Чому? Коли ми їмо на сніданок складні вуглеводи, ми довше відчуваємо ситість. З різноманітних каш, круп і сухофруктів, які корисно вживати на сніданок, наш організм отримує максимальну кількість корисних речовин для продуктивної розумової та фізичної роботи впродовж дня.
2. Не їсти смажене Смажена їжа шкідлива через трансжири, які збільшують кількість холестерину в крові, погіршують роботу серця, судин, уповільнюють роботу травного тракту. Прекрасна альтернатива смаженому – свіжі та запечені овочі, риба та м’ясо. А для того, щоб урізноманітнити смак вашого раціону, використовуйте різні соуси (домашнього приготування) та спеції за смаком. 3. Пити більше води Людина складається приблизно на 70-80% з води, що говорить про важливість цієї речовини в нашому організмі. Якщо води недостатньо, клітини починають її затримувати. Саме так виникають набряки. Якщо почати стежити за своїм водним балансом, то вже через два тижні ви помітите, як швидко йдуть зайві сантиметри та кілограми. Для здорової людини нормою вважається 2 літри очищеної води на день, без урахування чаю, кави та соків.
4. Вживати більше фруктів та зелені
5. Їсти часто – не менше 5-6 разів на день Наш організм працює краще, коли ми не перевантажуємо його надлишком їжі. Часті прийоми їжі прискорюють обмін речовин і покращують самопочуття. Коли ви їсте потрошку, ви даєте можливість організму витрачати енергію на інші процеси: розумову діяльність або спалювання жирів. Дотримуйтесь порад. Харчуйтесь правильно і будьте здорові!
| |
Переглядів: 252 | |
Всього коментарів: 0 | |