17:43 Профілактика гострих кишкових інфекцій | |
Вчора в Бахмутську дитячу лікарню з діагнозом «харчова токсикоінфекція» надійшли учні загальноосвітньої школи № 5, у зв'язку з чим нагадуємо заходи профілактики кишкових інфекцій. Ризик захворювання ГКІ підвищується у разі недотримання правил особистої гігієни, санітарно-гігієнічних правил приготування їжі, порушення температурного режиму при зберіганні продуктів харчування, що особливо швидко псуються (молоко, сир, м'ясо тощо), при вживанні в їжу неякісних продуктів, питної води незадовільної якості. Існують три шляхи передачі гострих кишкових інфекцій: харчовий, водний і контактно-побутовий. Основний шлях передачі збудників інфекцій - харчовий, коли зараження відбувається через споживані продукти харчування і приготовлені з них страви, а також овочі та фрукти, забруднені мікроорганізмами і вжиті в їжу без достатньої гігієнічної і термічної обробки. Водний шлях передачі збудників інфекцій реалізується значно рідше, в основному за забруднення питної води внаслідок аварій на водопровідних та каналізаційних мережах. При контактно-побутовому шляху передачі збудник інфекції може передаватися через забруднені руки, предмети домашнього вжитку (білизна, рушники, посуд, іграшки). Щоб уберегти себе від захворювань кишковими інфекціями, необхідно знати основні заходи їх профілактики: - Вибір безпечних харчових продуктів; Пам'ятайте, що хворобу легше попередити, ніж лікувати. Бережіть себе! | |
Переглядів: 806 | |
Всього коментарів: 0 | |