П'ятниця, 20.07.2018, 09:43
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід


Комунальне
некомерційне
підприємство
"Центр первинної
медичної допомоги
м. Бахмута"
Головна » 2018 » Червень » 21 » Попередити гострі кишкові інфекції та харчові отруєння – справа і відповідальність кожного.
14:54
Попередити гострі кишкові інфекції та харчові отруєння – справа і відповідальність кожного.

Попередити гострі кишкові інфекції та харчові отруєння – справа і відповідальність кожного.

З настанням  літньої спеки в рази збільшується ризик захворювання на гострі кишкові інфекції. Ці захворювання виникають внаслідок потрапляння в організм людини різноманітних мікробів, які в великій кількості розвиваються в продуктах харчування, воді, на овочах і фруктах, предметах домашнього вжитку. Дуже часто їх наявність не впливає на смакові якості харчів. Отже, щоб не зіпсувати літні дні собі і своїм близьким необхідно пам’ятати про те,  що навіть дуже корисна їжа може нанести шкоду організму, якщо вона неякісна.

Не купуйте на стихійних ринках, з відкритих вітрин, лотків, транспортних засобів, з рук риби і рибопродуктів, м'яса і м’ясопродуктів, молока і молокопродуктів, кондитерських виробів з кремом, кулінарних виробів.

В умовах літньої спеки вище зазначені харчові продукти швидко псуються і вживання таких продуктів, в кращому разі, може закінчитись лікарняним ліжком. Чинниками передачі кишкових інфекцій також є неякісно промиті овочі, зелень, фрукти, ягоди, забруднені водою при поливі городів або  руками хворих, які їх збирають та продають. Отже, будьте уважними, обережними і упередженими при виборі та вживанні  харчових продуктів.

 Особливу увагу якості продуктів харчування потрібно приділяти під час відзначення свят з великою кількістю учасників. Тут велике значення мають термічна обробка, терміни та умови зберігання продуктів та готових страв.

Характерні ознаки захворювання

Þ    нудота,

Þ    блювання,

Þ    біль в животі,

Þ    рідке випорожнення, інколи з домішками слизу і крові,

Þ    підвищення температури.

Особливо небезпечні кишкові інфекції для маленьких дітей.  У них  зневоднення та інтоксикація, які виникають внаслідок інфікування,  розвиваються дуже швидко.


Засоби попередження кишкових інфекцій дуже прості:

❖ Постійно дотримуйтесь чистоти рук, посуду, помешкання;

❖ Споживайте  лише добре вимиті фрукти та овочі, свіжі, охайно та ретельно приготовлені страви;

❖ Вживайте лише бутильовану або кип’ячену воду;

❖ Змалечку навчайте дітей правилам безпечного  харчування та особистої гігієни. Дорослим також треба слідкувати, щоб діти не споживали незнайомі ягоди та продукти, обов’язково мили руки після відвідування туалету.

 

У випадку перших ознак кишкового захворювання зверніться до найближчого  лікувального закладу.     

При погіршенні стану хворого НЕГАЙНО викликайте швидку допомогу.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Самолікування небезпечне для здоров’я!

 

ЛИШЕ СУВОРЕ ДОТРИМАННЯ ПРОСТИХ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНИХ ПРАВИЛ ВБЕРЕЖЕ ВАС ТА ВАШИХ БЛИЗЬКИХ ВІД НЕПРИЄМНИХ СЮРПРИЗІВ

 

Переглядів: 77 | Додав: itbahmut
Всього коментарів: 0
avatar
RSS

























Пошук

Календар

«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів

Створити безкоштовний сайт на uCoz